Lehull a lepel #2 - új Hard Selection könyv érkezik

Szeptemberben egy teljesen új rovat indult útjára egy másik nagyon király kezdeményezéssel, amely a Könyvmolyképző Kiadóhoz kötődik. Tudniillik a Kiadó létrehozta a külföldi Cover Reveal magyar megfelelőjét (nálam csak Lehull a lepelként szerepel) és az-az öröm ért, hogy ebben én is részt vehetek több másik blogger társammal együtt. A lényeg pedig az, hogy a megjelenés előtt álló könyvek borítóiról együtt rántjuk le a leplet, amelyek a résztvevők blogjain tűnnek fel legelőször.


Második körben 

Erik Larson: Fenevadak kertje

borítójáról rántjuk le a leplet.

Szerző: Erik Larson
Cím: Fenevadak kertje
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: In the Garden of Beasts
Fordító: Lengyel Tamás
ISBN: 9789633990629
Várható megjelenés: 2015. ősz

2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Erik Larson New York Times bestseller regénye, a Fenevadak kertje. Felkavaró történet, amiben feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről, és jobban megismerhetjük a kezdeteket, mielőtt Európát elborította volna a vér és a borzalom.

Nem is igazán tudom, hogy mit írjak most erről a könyvről, na meg a történelmi regények azon csoportjáról, amelyek az első és a második nagy háborúval foglalkoznak, mert nem igazán olvastam még második világháborús könyvet, hiszen amit előkaptam az maximum az elsőről szólt és ifjúsági lévén nem volt olyan borzalmasan bemutatva az a világégés. Na jó, találkoztam már holokausztról szóló művekkel, előadásokkal, a sok órás Hitleres filmmel, tehát ez a téma még ma sem évült el, az emlékállítás és rekonstruálás folyamatos. Még mindig nem ébredtünk fel a sokkból: hogyan juthatott idáig az emberiség?

Eric Larson szintén keresi a maga kérdéseire a választ. A kötet fülszövegénél ez a mondat található:
,,...vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom." 
Ehhez, na meg a könyv témájához iszonyúan jól illik a borító. Az azon lévő két kép hangulata kontrasztot képez egymással. Az alsó egy archív felvétel masírozó katonákról, de mivel nem látom tisztán a képet, akár egy álló tömeg is lehet az épület előtt, a brandenburgi kapunál. Ez már bizony a felső, baljóslatú kép. A kapu Németországot jelképezi, amire a horogkereszt rávetül és ez rossz érzést, nyugtalanságot kelt, ezért szerintem ez egy nagyon jól eltalált borító... mert az emberek vagy állnak és várnak a Führerre vagy éppen menetelnek az építmény felé, de a lényeg ugyanaz. A fekete szín domináns szerepe pedig csak növeli a nézőben a rossz érzést.

- Fülszöveg -

A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.
- Linkek -

(Figyelem! Az előjegyzés nem minősül előrendelésnek, de amint a kötet előrendelhetővé válik e-mailben értesít róla a kiadó.)


- A szerző -

A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták. Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el. Számos kiváló újságnál helyezkedett el, dolgozott a The Wall Street Journalnál és a Time magazinnál is. Első regényét 1992-ben adta ki, a legnagyobb sikert Az Ördög a Fehér Városban remekműve aratta, ami Magyarországon is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Az író jelenleg Seattle-ben él a feleségével és három lányával.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés