Agave infók: 2312

Ajánlók:

„Intellektuálisan lenyűgöző...rendkívül emberi...szerteágazóan spekulatív..."
Iaian M. Banks

„Kim Stanley Robinson az egyik legjobb látnoki képességekkel rendelkező tudományos-fantasztikus írónk.”
Los Angeles Times 

„Ha ki kellene választanom azt az írót, aki megalapozza az ezután következő sci-fi regényekkel szemben támasztott elvárásokat, az Kim Stanley Robinson lenne.”
The New York Times


Március 18-án - jövő kedden - jelenik meg Kim Stanley Robinson Nebula-díjas sci-fi regénye, a 2312. A könyv a két évvel ezelőtti nemzetközi megjelenése óta óriási kritikai és rajongói sikert aratott világszerte: számos irodalmi díjra jelölték és egy új SF alirányzat, a climate fiction egyik meghatározó alkotásának tartják. Robinson stílusa letisztult és pontos, a 2312-ben legalább annyira hangsúlyos az emberiség elképzelése háromszáz évvel később, mint maga a történet. A könyv nem teljes mértékben épül fikcióra, számos ötlet és következtetés tudományos alapokon nyugszik, mivel maga a szerző ismert tudományos-gazdasági-politikai elemző is, az esszéi közül publikált már a New Scientist, a Wired és a Worldwatch Institute, emellett pedig egyetemeken, konferenciákon és workshopokon ad elő a gazdasági fenntarthatóság, fenntartható fejlődés, társadalmi igazságszoltáltatás és klímaváltozás témáiban.

A 2312-t bátran ajánlja az Agave Könyvek a műfaj rajongóinak és azoknak is, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan élhetünk 300 évvel később. Ez egy megkerülhetetlen könyv, amivel nem csak az SF szaklapok foglalkoztak hónapokon át külföldön.




Rövid tartalom:

A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új lakóhelyek létesültek a Naprendszer holdjain és bolygóin, sőt még azokon is túl. 2312-ben azonban események sorozata kényszeríti az emberiséget arra, hogy szembenézzen múltjával, jelenével és jövőjével.

A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, a mérnöktudomány eddig sosem látott csodájában. Swan Er Hong a nagyanyját gyászolja, Terminátor városának egyik legbefolyásosabb patrónusát. Mivel halálának váratlansága és tisztázatlan körülményei nem hagyják nyugodni, Swan útra kel a Naprendszerben, ám még csak nem is sejti, hogy ezzel nem csak saját életét, de az egész emberiségét is örökre megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett – most azonban abba a tervbe is belepillanthat, amely az elpusztításukat célozza.

A 2312 merész és zseniális látomás az emberiség jövőjéről, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekről, akik a jövő történéseit alakítják – nagy jelentőségű sci-fi a műfaj egyik legtehetségesebb írójától.

A szerző:

Az 1952-es születésű Kim Stanley Robinson a modern sci-fi irodalom egyik legismertebb és legtöbb díjjal kitüntetett alakja. Három trilógia, nyolc önálló regény és több novelláskötet szerzője. Több mint tíz irodalmi díjat kapott: kétszer tüntették ki a rangos Hugóval, háromszor pedig a Nebulával, ezek mellett egy World Fantasy-díj, egy John W. Campbell-díj és hat Locus-díj köthető még a nevéhez. Legutóbb a 2312 című regényéért ítélték neki a Nebula-díjat, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású és legtöbbet emlegetett sci-fije, és az összes meghatározó irodalmi díjra jelölték. Írói munkássága mellett Robinson mára ismert gazdasági-politikai elemzővé is vált. Esszéit gyakran publikálja, a New Scientist, a Wired és a Worldwatch Institute is jelentetett meg közülük.


Beleolvasó:


Alapadatok:


Szerző: Kim Stanley Robinson
Cím: 2312
Fordító: Farkas Veronika
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 3780 Ft
ISBN: 978 615 5442 38 4
Terjedelem: 576 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2014. 03. 18.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés