Mit olvasnak a molyok? #6

A mostani héten szerdán jelentkezem ezzel a bejegyzéssel, de a következő héten visszaáll a rend.

A rovat keddenként fog megjelenni a blogon, főleg amiatt, mert az egész létét a molyos hírlevelek adják, amelyekből egyik kedvenc részem az adott heti legtöbbet olvasott könyvek bemutatása. A lényeg az az, hogy véleményezni fogom a listát és megírom mely könyvek kerültek a várólistámra, a kívánságlistámra és miket olvastam közülük. Az ötlet igazából nem tőlem származik, hanem Deszy blogján találkoztam az első ilyen bejegyzéssel és nagyon megtetszett. Természetesen minden héten linkelni fogom az Ő bejegyzéseit is.

Tehát az ötlet innen származik:
http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2014/03/moly-pipalo-marcius-10-16.html

Március hónap 10. napjától 16-ig ők voltak a legolvasottabbak:


A lista tagjai:
1. Leiner Laura: Akkor szakítsunk
2. J. A. Redmerski: Az örökké határa
3. Veronica Roth: A beavatott
4. John Green: Csillagainkban a hiba
5. J. A. Redmerski: A soha határa
6. Leiner Laura: Bábel
7. George R. R. Martin: Trónok harca
8. Jennifer L. Armentrout: Ónix
9. Sylvia Day: Megigézve
10. Markus Zusak: A könyvtolvaj

A múlthét óta nem változott az Akkor szakítsunk illetve Az örökké határának pozíciója, maradtak az élen, ami nem meglepő mert friss kötetekről van szó. Az Akkor szakítsunkról egyre több negatív jelzőt hallok és ez eltántorít az olvasástól. Már nagyon kérdéses, hogy belekezdjek-e. Az örökké határára változatlanul kíváncsi vagyok, hamarosan sorra is kerül.

A fentiek közül a Csillagainkban a hiba illetve A soha határa c. könyvet olvastam, mindkettő tetszett. Az első kötet szerintem a hamarosan esedékes film miatt kerül fel újra és újra erre a listára, na ez az amit én soha nem fogok megnézni. Elég volt egyszer elolvasni a könyvet, nem akarom filmen újraélni és egy hétig a padlón lenni a történet miatt. Egyébként egy szép szerelem könyve ez és aki szereti a sírós regényeket, filmeket, annak telitalálat lesz. A soha határa már más, nagyon szerettem olvasni és ha készül belőle film is, akkor azt megnézem.

A beavatott, a Bábel, A könyvtolvaj illetve az Ónix már korábban is megjelentek itt, így ezekről most nem írnék többet. Nem történt változás azóta, igazából a múlt heti lista egyik tagját, az Érintés c. könyvet kezdtem el olvasni, de hát az meg már nincs fent a listán, így arról most nem írnék még semmit.

A Trónok harca illetve a Megigézve új elem. Az elsőt korábban elkezdtem, de csak háromszáz oldalig jutottam, majd időhiány illetve a történet miatt egy kicsit elhanyagoltam. Egy alkalmasabb időpontban újrakezdem. A második kötet az Ulpius-Ház egyik újdonsága és az első pár értékelés nem a legfényesebb, de nem baj mert vonzanak az ilyenek, szóval ezt is a várólistámra raktam.

A fentiek közül az Ónix kívánságlistás.
Saját példánnyal rendelkezem belőlük:
Az örökké határa
A soha határa
Trónok harca

Lekerültek:
Jus Accardo: Érintés
Leiner Laura: Együtt
Leiner Laura: Barátok
Leiner Laura: Örökké
Leiner Laura: Egyedül

Kiadók:
1. Gabo kiadó
2. Ulpius-Ház
3. Ciceró kiadó
4. Alexandra
5. Könyvmolyképző

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés