Az Atlantic Press Kiadó könyvfesztiváli ajánlata

Három új könyvvel debütál az Atlantic Press Kiadó a Budapesti Könyvfesztiválon, melyek közül az Én és az iszlám a legismertebb arab bloggernek (Szudáni gondolkodó) az önéletrajzát és vallásával kapcsolatos sokszor meghökkentő gondolatait tartalmazza. Bemutatkozik egy Németországban élő érdekes magyar krimiszerző, William G. Winkler. Első kötete (még kettő már az idén megjelenik) egy gyakorlatilag napjainkban játszódó Moszad-akció története. És már a tavaszi Barcelona–Real Madrid-mérkőzések, illetve a futball-világbajnokság előtt kapható lesz a Margitay fivérek Az El Clásicó, és ami mögötte van című könyvének új, bővített kiadása. Amir Ahmed Nasszer: Én és az iszlám Öngyilkos merénylő vagy Al Kaida terrorista lehetett volna a kis Amirból, ha szülei nem látják be időben, hogy a vallási iskolákban hirdetett radikalizmus egy életre eltorzíthatja gyermekük lelkét. Véletleneken múlott, hogy az ő kezében a „bombát” végül egy internethez csatolt komputer jelentette.

Amir Ahmed Nasszer 25 évesen lett az arab világ legismertebb bloggere, és 27 évesen írta meg saját átváltozásainak izgalmas történetét ebben a könyvben, mely aligha véletlenül lett hónapok alatt világsiker.

Az Én és az iszlám voltaképpen az Arab Tavasz szellemi előtörténete. Lefegyverzően őszinte és izgalmas beszámoló az útjukat kereső muszlim fiatalok kétségeiről, lelki gyötrelmeiről és szabadságvágyáról. Egyszersmind behízelgően őszinte és felemelő memoár arról, hogyan nyitotta fel egy ifjú arab szemét a szélesebb világra a bloggolás és az internet.


Vélemények a könyvről:

Az Én és az Iszlám egy jó internetes blog bájával íródott: ellenállhatatlan, skrupulusok és pretenziók nélküli, minden friss gondolatra nyitott, elismeri más szerzők érdemeit, és ha próbálja is leplezni, voltaképpen grandiózus írás.
The Wall Street Journal 

Az Én és az Iszlám egy szép történet szerelemről és megváltásról, arról, hogyan szakad meg a szív. Olvasd és lelkesülj!
Szalman Ahmed, a Junoon vezető énekese

A szeptember 11 utáni világban vitriollal öntötték le a muzulmán hitet. Ez a könyv ennek a méregnek az ellenanyagát tartalmazza. Olyan valaki írta, aki általunk alig felfogható körülmények között nőtt fel. Ez egy nagyon bátor és és nagyon megható könyv, amelyben szó van Palesztináról, terrorizmusról, internetes aktivizmusról, szerelemről és életről, s amely megmutatja az iszlámon belüli árnyalatokat is. Csak gratulálhatok a szerző azon döntéséhez, hogy elutasítja a fundamentalizmust. Ez bennünk is megkérdőjelezi, mit tett valamennyiünkkel „a terrorizmus elleni háború.
Antony Loewenstein

"Úgy esett, hogy a könyvtárban kaptam fel az Iszlám és én című könyvet, aztán nem tudtam letenni. Fundamentalista keresztény családban nőttem fel. A világ,amelyet Amir leír, elképesztően különbözik az én fundamentalista keresztény baptista nevelésemtől, mégis azt vettem észre, hogy döbbenetes, mennyire egyfelé vezetnek az útjaink. Ez a könyv egy reménysugár a szélsőséges dogmák sűrű erdejében."

"Fantasztikusan jó olvasmány. Egy hét alatt kivégeztem. Mr. Nasszer azt a harcot írja le benne, amellyel megpróbálta összeegyeztetni a maga hitét egy magát megvilágosodottnak képzelő kisebbség intoleráns tanításaival."

"Tényleg nagy élvezet volt ezt a könyvet olvasni, egyszerűen azért, mert kinyílt a szemem tőle... Remélem, hallunk még a közeljövőben erről a szerzőről."

"Azt hiszem, azáltal, hogy ezt a könyvet elolvastam, sokkal jobb ember lett belőlem. Nem találok szavakat annak kifejezésére, mennyire szívből ajánlom mindenkinek."

Hivatalos facebook oldal
Előrendelhető ittWilliam G. Winkler: A pénzváltó 

Herclija gyönyörű strandján, ahol az „Iroda” műveleti osztályának igazgatója nyaral, idilli békesség honol. Avram Meir éppen a házassági évfordulóját ünnepelné, amikor a miniszterelnök magához rendeli, hogy sürgős feladattal bízza meg. Valamit sürgősen tenni kell, mert a palesztin rakéták a legutóbbi támadásból ítélve az izraeli fővároshoz mind közelebbi célpontok elérésére képesek. És a válasz nem lehet katonai ellencsapás, mert a rakétákat nem támaszpontokról, hanem sűrűn lakott arab településekről indítják...

Avram a 39 fokos nyárban nem térhet vissza családjához, hanem még aznap éjszaka hozzá kell fognia egy különítmény megszervezéséhez. A feladat: megakadályozni a soron lévő rakétaüzlet lebonyolítását. A különítmény élére pedig az a férfi kerül, aki sok évvel korábban Münchenben levadászta az izraeli olimpiai csapat elleni bombamerénylet elkövetőit. Most azonban olyasvalakit kell megtalálnia, aki évtizedek óta képes volt láthatatlan maradni.

A zöld pecsét William G. Winkler regényeinek címlapján jelképes emlékeztető a kalandéhes olvasó számára: a szerző minden könyve a világunkat felügyelő titkos vagy nem is annyira titkos szervezetek háborújáról szól. Mindenre elszánt terrorszervezetekről és bűnszövetkezetekről, és az ellenük felsorakozó titkosszolgálatokról. Terroristák, bérgyilkosok és merénylők az egyik oldalon, ügynökök, kémek, titkosszolgák a másikon. Állandó viaskodásuk többnyire úgy nyomja rá bélyegét az átlagember életére, hogy nem is tud róla. És még ha sokszor nemes célért harcolnak is, ők a modern világ igazi vámpírjai.

Hivatalos facebook oldal
Előrendelhető ittMargitay Richárd – Margitay Zsolt: Az El Clásico és ami mögötte van 
Második, bővített kiadás

A futballvilágban klasszikusnak számító Barcelona-Real Madrid párviadal –az El Clásico története egyszerre sporttörténet és politikai krimi.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Alfredo di Stéfano, Kubala László, Puskás Ferenc... Mi a közös bennük? Minden igazi focirajongó tudja, hogy ők mindannyian a Real Madridban vagy a Barcelonában fociztak vagy játszanak ma is.

Az El Clásicónak, a rangadók rangadójának több mint százéves története elevenedik meg a Margitay fivérek könyvében az első, 1902-es találkozótól napjainkig, amikor – csodák csodája – a két szuperklub egymás közötti mérlege még mindig közel döntetlenre áll.

Az értékes archív fotókkal illusztrált könyv függelékében megtalálható a Barcelona-Real Madrid mékőzések teljes dokumentációja 2014-ig, a győzelmi statisztikák, az edzők, az elnökök, és azoknak a világklasszisoknak a listája is, akik mindkét nagy csapatban játszottak.

Focirajongóknak kihagyhatatlan!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés