Agave infók: A panamai szabó

„John le Carré panamai portréja színes és kivételes munka. Élethűen mutat be egy nyüzsgő trópusi metropoliszt, amit nagyon gazdag és nagyon szegény emberek laknak, a gazdaságát pedig a mosott pénz és a kétes üzletek hajtják.”
The New York Times 

"John le Carré jó szokásához hűen ismét egy kellően felforgató és élvezetesen elkeserítő regénnyel állt elő."
Entertainment Weekly 

„Az emberi gyengeség mesteri ábrázolása.”
The Times Educational Supplement



Március 27-én - egy hét múlva - jelenik meg John le Carré A panamai szabó című kultikus regénye!

A kötet Falvay Dóra új fordításában érkezik március 27-én, és le Carré ezúttal Közép-Amerika egyik trópusi metropoliszába invitálja az olvasót. A panamai szabó − amelyből film is készült Geoffrey Rush és Pierce Brosnan főszereplésével − nemcsak elsőrangú kémregény, hanem maróan pontos szatíra a kémkedés világáról, és arról, ki meddig megy el, hogy magát és környezetét becsapja.

John le Carré briliáns regénye az 1996-os megjelenését követően az életmű egyik kiemelt helyét foglalta el, és mostanra ugyanolyan fontos alkotásként tartják számon, mint az 1980-as éveket meghatározó Egy tökéletes kémet.



Rövid tartalom:

Harry Pendel a panamai Pendel & Braithwaite úri szabóság karizmatikus tulajdonosa, akinek ollója mindenkinek szabott már legalább egy öltönyt Közép-Amerikában, aki számít; a kövérkés és titokzatos Andrew Osnard pedig kém, kettős küldetéssel. Az egyiket kormányától kapta: rajta kell tartania szemét a panamai belpolitikai eseményeken, hiszen a Panama-csatorna 1999. december 1-jén amerikai kézből a helyiek irányítása alá kerül. Másik tervéről azonban csak egyedül ő tud: ki akarja használni az alkalmat, hogy végre megszerezze magának a vagyont, ami meglátása szerint kijár neki. A két férfi világának szereplői ugyanazok, ám az teljesen más, hogyan látják és láttatják ezeket a szereplőket − az eseményekről nem is beszélve, amelyek vagy megtörténtek, vagy nem, esetleg csak úgy tűnik, mintha megtörténtek volna...

John le Carré briliáns könyve − amelyből film is készült Geoffrey Rush és Pierce Brosnan főszereplésével − nemcsak elsőrangú kémregény, hanem maróan pontos szatíra a kémkedés világáról, és arról, ki meddig megy el, hogy magát és környezetét becsapja.

A szerző:

John le Carré a hírnevét A kém, aki bejött a hidegről című regényével alapozta meg. A hidegháború legelismertebb krónikásává a Karla-trilógiával (Árulás, Hajsza, Csapda) vált. A kommunizmus bukása után a regényei témája megváltozott: történetei helyszínéül többek között szovjet utódállamokat, Közép-Amerikát, illetve az utóbbi időben Afrikát választotta. A regényeiből számos filmet és filmsorozatot forgattak, ráadásul egy ideje előszeretettel vesz részt ezeknek a megfilmesítésében: A panamai szabó és az Elszánt diplomata esetében a forgatókönyvet részben ő maga írta.


Beleolvasó:



Alapadatok:


Szerző: John le Carré
Cím: A panamai szabó
Fordító: Falvay Dóra
Műfaj: szépirodalom
Borítóár: 3380 Ft
ISBN: 978 615 5272 11 0
Terjedelem: 400 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2014.03.27.


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés