Mit olvasnak a molyok? #5

Újabb kedd, újabb Mit olvasnak a molyok rovat!

A rovat keddenként fog megjelenni a blogon, főleg amiatt, mert az egész létét a molyos hírlevelek adják, amelyekből egyik kedvenc részem az adott heti legtöbbet olvasott könyvek bemutatása. A lényeg az az, hogy véleményezni fogom a listát és megírom mely könyvek kerültek a várólistámra, a kívánságlistámra és miket olvastam közülük. Az ötlet igazából nem tőlem származik, hanem Deszy blogján találkoztam az első ilyen bejegyzéssel és nagyon megtetszett. Természetesen minden héten linkelni fogom az Ő bejegyzéseit is.

Tehát az ötlet innen származik:
http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2014/03/moly-pipalo-marcius-3-9.html

Március hónap 3. napjától 9-ig ők voltak a legolvasottabbak:


A lista tagjai:
1. Leiner Laura: Akkor szakítsunk
2. J. A. Redmerski: Az örökké határa
3. Jus Accardo: Érintés
4. Leiner Laura: Bábel
5. Leiner Laura: Együtt 
6. Veronica Roth: A beavatott
7. Markus Zusak: A könyvtolvaj
8. Leiner Laura: Barátok
9. Leiner Laura: Örökké
10. Leiner Laura: Egyedül

Igazából nem lep meg az, hogy a Szent Johanna gimi sorozat újra a listán szerepel, mindig újabb és újabb hullámokban tör az olvasottság élére és igazából én annak örülök, hogy a sorozat képes megfogni a fiatalabb korosztályt is. Nagy örömömre a tágabb családban is olvasták a sorozatot, így lesz majd kivel beszélnem róla. A listára a második, a harmadik, negyedik illetve az utolsó rész került fel és mindegyiket olvastam, de csak az Örökké címűből készült bejegyezés. A többiről újraolvasás után szeretnék bővebben írni.

A lista vezetője újra az Akkor szakítsunk c. könyv, ami inkább a hivatalos megjelenésnek köszönhető, lévén azok is hozzájutottak a regényhez, akik nem tudtak elmenni a dedikálásra. Még mindig várólistás a regény.
Újra második helyen végzett a múlt héten Az örökké határa, amin szintén nem lepődtem meg, hiszen esetében friss megjelenésről beszélhetünk. Kíváncsi vagyok meddig marad fent! Egyébként Őt is szeretném olvasni, alig várom, hogy elkezdhessem a magyart is!

Új tagot köszönthetünk sorainkban és Ő az Érintés c. regény, Jus Accardo hazánkban is népszerű Könyvmolyképző kiadós kötete. Egyébként már elkezdtem olvasni és a múlt havi várólistámon is rajta volt ahogy a mostanin is, szóval ebben a hónapban biztos sorra kerül! Azt írják jó könyv, szóval reménykedem, hogy nekem is tetszeni fog.

A Bábel, A könyvtolvaj illetve A beavatott c. könyvekről már írtam, még mindig nem jutottam hozzájuk közelebb, de szeretném őket elolvasni.

A fentiek közül egyik sem kívánságlistás.
Saját példánnyal rendelkezem belőlük:
Az örökké határa
Érintés

Lekerültek:
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Suzanne Collins: Futótűz
Suzanne Collins: A kiválasztott
Marni Bates: Rocksztárt kaptam Karácsonyra
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Kiadók:
1. Gabo kiadó
2. Ulpius-Ház
3. Könyvmolyképző Kiadó
4. Ciceró kiadó

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés