Mit olvasnak a molyok? #4

Újabb kedd, újabb Mit olvasnak a molyok rovat!

A rovat keddenként fog megjelenni a blogon, főleg amiatt, mert az egész létét a molyos hírlevelek adják, amelyekből egyik kedvenc részem az adott heti legtöbbet olvasott könyvek bemutatása. A lényeg az az, hogy véleményezni fogom a listát és megírom mely könyvek kerültek a várólistámra, a kívánságlistámra és miket olvastam közülük.
Az ötlet igazából nem tőlem származik, hanem Deszy blogján találkoztam az első ilyen bejegyzéssel és nagyon megtetszett. Természetesen minden héten linkelni fogom az Ő bejegyzéseit is.

Tehát az ötlet innen származik:
http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2014/03/moly-pipalo-februar-24-marcius-2.html

Február hónap 24. napjától március 2-ig ők voltak a legolvasottabbak:



A szereplők:
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
J. A. Redmerski: Az örökké határa
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Suzanne Collins: Futótűz
Marni Bates: Rocksztárt kaptam Karácsonyra
Leiner Laura: Bábel
Veronica Roth: A beavatott
Suzanne Collins: A kiválasztott
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Markus Zusak: A könyvtolvaj

Számítottam az Akkor szakítsunk lista élére kerülésére, mert a múlt heti dedikáláson több olvasó is megjelenés előtt kapta meg az áhított könyvet. Így nem olyan meglepő az első hely. Természetesen szeretném olvasni, mert Laura írta, de azért fenntartással fogom kezelni, mert az első kritikák nem fényesek és ez óvatosságra int és pont azt a hibát emelik ki, ami ki tud borítani egy könyvben (a főszereplő hisztije). Az esélyt megadom neki, nem szoktam előítéletekkel olvasni, de inkább hagyom és várok egy kicsit hátha akkor jobb lesz az élmény.
Már itt van nálam Az örökké határa és egy kicsit enyhült a mostazonnalakarom érzésem, de még mindig nem az igazi. Szintén új elem a listán a Kötelék, amelyet a Pioneer Books adott ki és ezt a regényt is szeretném olvasni.

A többiek, tehát a Rocksztárt kaptam Karácsonyra, a Bábel, A beavatott és A könyvtolvaj korábban is megjelentek itt, így róluk most nem írnék sokkal több dolgot azon kívül, hogy mindegyikük várólistás.

A fentiek közül Az éhezők viadala rendelkezik bejegyzéssel ezen a felületen, de a sorozat többi tagját is olvastam már és ez az első alkalom, hogy egy sorozat teljes egészében felkerül a listára. Éljen!

Kiadók listája:
1. Gabo kiadó
2. Ulpius-Ház
3. Agave Könyvek
4. Móra kiadó
5. Ciceró kiadó
6. Pioneer Books


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés