Rovat | Ingyenes stresszoldó játékok 1. rész


Az alábbi címeket nyugodtan kipróbálhatod otthon, mindegyik ingyenes (legalábbis a poszt írásának pillanatában). A játékok alapból stresszoldó hatással bírnak, mert sokszor koncentrációt és figyelmet követelnek. Hátha valakinek ezek a címek segítenek egy kicsit elszakadni a pániktól és relaxálni. Nem biztos, hogy így történik majd, de reménykedem, hogy igen! 

Jó szórakozást kívánok hozzájuk!

Tomb Raider (2013)

Ez alapból nem ingyenes, de a Steamen >> link << most bizonyos ideig kedvezményes és bár nem játszottam még vele, megszereztem. Aki ismeri és szereti a szériát, bátran töltse le és próbálja ki, én csak jókat hallottam róla.


Tera Online (2017)

Ez a játék egy MMORPG, korábban már írtam egy kicsit róla. >> Link << A lényege egy nyitott világ, ahol az RPG alapszabályainak megfelelően küldetéseket vállalhatsz el és teljesíthetsz, vehetsz vagy találhatsz tárgyakat, amelyek erősítenek, vagy éppen készíthetsz. Változatos ellenfelekkel harcolhatsz és egy-egy dungeon extra jutalmat ad, főleg ha többen vagytok. Itt a lényeg a csapatmunka, de ha magányos farkas vagy, akkor is teljes értékű élményt nyújt.
A Terának fantasztikus látványvilága van, ezért szeretem nagyon és lényegében ez késztet engem, hogy évente újra és újra elővegyem. Többféle kasztból lehet választani és hozzájuk időnként egyedibb fegyvert társítani. 


League of Legends (2009)

Ezt egy kicsit félve írom fel a listára, mert bár imádom a játékot (csak a játékot), a közössége valami eszméletlenül toxic, a legmérgezőbb a játékos szférában. Ettől függetlenül néha összekerül tíz normális ember és vicces dolgok sülnek ki belőle, sőt legalább annyi pozitív hatása lehet egy játékos életére, mint negatív. >> Link << És még magyar nyelven is elérhető!
A LoL egy MOBA, ami egy online harctér, vagyis tíz játékost összeeresztenek és harcokon át, fejlesztésekkel (tárgyak vétele a boltban, plusz egyedi képességek fejlesztése) együtt el kell pusztítani az ellenfél Nexusát. Egy-egy meccs átlagosan 30 perctől tart akár az egy órás intervallumig, de ez manapság nem jellemző, inkább a gyorsabb körök azok. A játékban lehetőség van a szórakozásra is, nem minden a rangsorolt meccsek körül forog, mert például lassan érkezik a One for all játékmód, amikor a csapat (5 fő) egy hőst választ és mind az öten azzal a karakterrel kénytelenek végigjátszani a meccset a másik csapat ellen, vagy ott az ARAM, ami a személyes kedvencem. Ott egy pálya van, ott zsúfolódik tíz ember és a lényeg a Nexus elpusztítása.

Ha viszont nem akarsz annyit kattintgatni, akkor ott a TFT is, ami egy stratégiai, Auto Chess típusú játék és már mobilra is elérhető. >> Link << Szintén ingyenes.

A Riot Games egyébként belehúzott a játékgyártásba, kártyajátékuk és FPS, lövöldözős címük is érkezik hamarosan.

Maga LoL nem annyira szép grafikailag, de olyan fantasztikus splash artokat adnak ki, hogy ezeket még a játéknál is jobban szeretem nézegetni:


Smite (2015)

Ki ne akarna istenként más istenek ellen harcolni? >> Link << Meggyőztelek? A Smite tökéletes alkalom, hogy megnézd mennyire lennél jó mitológiai szereplőként, a harcterükön. 

Szintén MOBA, szintén tíz ember, de egy kicsit módosult szabályokkal.

Én régen játszottam vele, de mivel imádom a mitológiai témát, később előkapom még.


A GOG "Maradj otthon" csomagja

Március 30-ig tölthető le ingyenesen pár cím a gog.com-on. Ezek közül felhívnám a figyelmet a Bio Menace-re, amivel térdcirkáló koromban játszottam, illetve a Witcher kártyajátékára, ami bár ingyenes, de azért emelem ki, mert szerintem kevesen hallottak róla, másrészt most tart ez a fajta őrület, úgyhogy miért ne említsem meg külön is? >> Link <<

A játékok régiek, de hát ez bennük a szép! Retróra fel!


Paladins (2016)

Szintén MOBA, de ez már az Overwatch irányát követi, ahol az a lényeg, hogy a rakományt kell egy adott pontra kísérni és megvédeni, vagy éppen fordítva, megpróbálni elfoglalni. Szerepeket szintén lehet választani, lehetsz támogató, lövész, tank, orgyilkos, stb., de a lényeg a csapatmunka és az összefogás. >> Link << Régen játszottam vele, de szerintem nem változott sokat, úgyhogy tudom ajánlani. 

A készítők nagyon szeretik a játékukat, ez erősen érződik rajta.


Fortnite (2017)

Ez az a cím, amit szerintem nem kell bemutatnom, mert volt idő, amikor a csapból is ez folyt. >> Link << A Battle Royale könyv több alkotót is megihletett és a Fortnite hasonló alapokon nyugszik, mint a regény. Kidobnak egy szigetre / valahová messze, ahol egymást kell kiiktatni. Közben találhatsz tárgyakat, amik abban segítenek, hogy Te legyél az első és megláthasd a Victory Royale feliratot.

Személy szerint nekem annyira nem jött be, de a nagy népszerűsége miatt gondoltam, hogy helye van itt, ezen a plaformon.  Ha kipróbáljátok, majd írjatok róla, hogy tetszik!


Hearthstone (2014)

Ez a játék szintén nagyon népszerű. >> Link << A gyűjtögetős kártyajáték a Blizzardé, aki több ismert címet jegyez, mint World of Warcraft és a HS ahhoz készült. A Wiki ezt írja róla: A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a „The Coin”-t (magyarul: „az érme”). Ezután minden körben egy lapot húznak egy megkevert pakliból, akárcsak a többi hagyományos kártyajáték keretében. Minden kör elteltével eggyel több manát kapnak, amelyeknek segítségével kijátszhatnak lényeket, varázslatokat és fegyvereket. A lapoknak három paramétere van: mennyi manába kerül kijátszani, mekkorát képes sebezni, és összesen mennyi sebzést képes elviselni. A kártyáknak lehetnek egyéb tulajdonságai is, például további sebzést biztosíthat más lények számára. Ezután a cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése.

A Yu-Gi-Oh! egy felturbózott változata ez. 

Igazából általában streameket nézek, ahogy játszanak vele, nem tudom mi történik, de nagyon látványos! (Nem szoktam vele játszani, ez is olyan kategória, amit nem feltétlen nekem találtak ki, de hátha valakinek megtetszik.)


Folytatása következik!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés