Rovat | Mit olvastam 2020-ban? Zárásféle poszt

Hirtelen durva mennyiségű tanulnivaló gyűlt fel (ezt a bejegyzést is december 31 óta írom), szóval nem hiszem, hogy a kedvencemnek számító olvasási listámon túl tudok még bármilyen évértékelést megosztani, elnézést érte. Igazából nagyon unalmas voltam 2020 végén, mert nem fogadtam meg semmit jóformán, maximum azt, hogy lassabban olvasok és hogy visszatérek a normális kerékvágásba, vagyis megpróbálok mindenről valami értelmes posztot (vagy értékelést, vagy Röviden tömören agymenést) összehozni.

Mindenesetre megosztom a tavalyi listám, de annyi a lényeg, hogy az olvasásaim hónapokra bontom le, mindegyik végén leírom a rövid történéseket, benyomásokat, meg hogy melyik volt a hónap könyve számomra. 


Mit olvastam 2020-ban?

- Január -

Josh Malerman: Ház a tó mélyénMegan Kaye – Diane McIntosh – Jonathan Horowitz: Stressz: A feszültségoldás pszichológiájaOliver Astley – Gina Billy: The Murderer Next DoorWilliam Shakespeare: Sonnets / SzonettekOrvos-Tóth Noémi: Örökölt sorsEdgar Allan Poe: A hollóFritz Funke: KönyvismeretRupi Kaur: The Sun and Her FlowersMonok István (szerk.): A holló jegyébenCsapodi Csaba – Csapodiné Gárdonyi Klára: Bibliotheca CorvinianaSarah Khan: Macskák és cicák kis könyveGrőb Tamás (Kinoko) (szerk.): DharmaEszes Rita: RókatündérAlan Moore: V mint vérbosszúJoe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.Megan Hess: A ruhaSarah Andersen: Felnőni kiábrándítóMucha Dorka: PuncsLőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból


Josh Malerman: Ház a tó mélyén ~160 >> értékelés <<
Megan Kaye – Diane McIntosh – Jonathan Horowitz: Stressz: A feszültségoldás pszichológiája ~224
Oliver Astley – Gina Billy: The Murderer Next Door ~128
William Shakespeare: Sonnets / Szonettek ~314
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors ~288 >> értékelés <<
Edgar Allan Poe: A holló ~238
Fritz Funke: Könyvismeret ~488
Rupi Kaur: The Sun and Her Flowers ~256
Monok István (szerk.): A holló jegyében ~210
Csapodi Csaba – Csapodiné Gárdonyi Klára: Bibliotheca Corviniana ~
Sarah Khan: Macskák és cicák kis könyve ~64
Grőb Tamás (Kinoko) (szerk.): Dharma ~146
Eszes Rita: Rókatündér ~296 >> értékelés <<
Alan Moore: V mint vérbosszú ~360
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1. ~320
Megan Hess: A ruha ~244
Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító ~112
Mucha Dorka: Puncs ~160 >> értékelés <<
Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból ~160 

>> Összesen tizenkilenc könyvet olvastam el januárban, ebből kettő volt VCs-s és nyolc könyvtári.

Itt még nagyon szenvedtem a vizsgaidőszakkal, látszik is, hiszen egy-két szakirodalom beesett. Többnyire könyvtári köteteket vettem elő és emiatt gondoltam azt, hogy mivel mindent hamar kellett visszavinni, nem teljesen, de szüneteltetem az értékelések írását. Ha nincs nálam a fizikai példány, az már nem ugyanolyan, szóval itt úgy éreztem, hogy pihennem kell. Egyéb okok is közrejátszottak, de azt most nem szívesen osztanám meg.

Négy könyvet olvastam újra innen (Macskák és cicák kis könyve, Dharma, A ruha, Felnőni kiábrándító), és a legjobb élmény az Örökölt sors volt, ez a hónap könyve. 10 kötetet szereztem be, úgyhogy örülök, hogy többet olvastam, mint amennyi beérkezett hozzám, ezek közül volt ugye szülinapi, meg ajándék is. 

Négy könyvről írtam értékelést, fentebb linkeltem őket, bár egy-kettő nem ebben a hónapban íródott, mert a vizsgák miatt totálisan zokninak éreztem az agyam a normális, esetleg összetett mondatokhoz, szóval valószínűleg 2021-ben is ez lesz a helyzet pontosan ilyen okok miatt. Hiába, ez a január mostanában ilyen. 

Újraolvasni az Örökölt sorsot, a Felnőni kiábrándítót, a Macskák és cicák kis könyvét (ez nagyon cuki és egy fontos személytől kaptam) és a 25 szelfi az Árpád-korbólt szándékozom. Sarah Andersen köteteit szerintem már 2021. januárjában, mert mindig a vizsgaidőszakkor van rájuk szükségem. 

 

- Február -

Dél-Amerika I.Kate Morton: Az órásmester lányaKatty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknakHarry Potter – Utazás a mágia történetébenSarah Andersen: Puha boldog puffancsJoe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – ClockworksJoe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Alpha & OmegaSarah Andersen: MacskapásztorMikszáth Kálmán: Beszterce ostromaC. S. Lewis: A varázsló unokaöccseV. E. Schwab: Egy sötétebb mágiaRóbert Katalin: 6 hét a világBudai Lotti: Rizsporos hétköznapokPhilip Reeve: Ragadozó városokDaniel Glattauer: A hetedik hullám

 

Dél-Amerika I. ~96
Kate Morton: Az órásmester lánya ~446 >> értékelés <<
Katty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak ~312
Harry Potter – Utazás a mágia történetében ~144
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs ~128
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2. ~312
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Clockworks ~152
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Alpha & Omega ~212
Sarah Andersen: Macskapásztor ~112
Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma ~232
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse ~224
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia ~446
Róbert Katalin: 6 hét a világ ~326 >> értékelés <<
Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok ~160 >> értékelés <<
Philip Reeve: Ragadozó városok ~328 >> értékelés <<
Daniel Glattauer: A hetedik hullám ~246 

>> Ebben a hónap tizenhat könyvet olvastam el, ebből egy volt VCs-s és három könyvtári.

Egész jól indult a félév, sikerült olyan tárgyakat is felvenni, amikre nehéz bejutni a kis létszám miatt, úgyhogy egészen boldog voltam (de amúgy nehezek is) főleg a Haladó adatbiztonság miatt, az volt a félévem kedvenc tárgya. Ellátogattam egy másik fiókkönyvtárba és onnan hoztam ki a Glattauer és A szirén könyveket, úgy többségében egész jó volt ez a hónap. Jó persze akadtak nehezebb pillanatok itt is, de hát hol és mikor nem? 

Három könyvet olvastam újra (Puha boldog puffancs, Macskapásztor, A varázsló unokaöccse) és többnyire könyvtári köteteket vettem elő. A legjobb élményem pedig a 6 hét a világ volt. Róbert Katalin azóta nagyon figyelt szerzőm, kíváncsian várom milyen művei jelennek meg.

Négy könyvről írtam értékelést és ahogy januárban, úgy most sem mindegyik azonnal íródott meg, de ez mindegy, mert nagyon durva jegyzeteim vannak (általában több oldalasak) és naprakészen tartanak.

Újraolvasni Az önbizalom kódját, a Puha boldog puffancsot, a Macskapásztort tervezem.

 

- Március -

Kiera Cass: A szirénSzabados Ágnes: Van már időd olvasni?Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.Szederkényi Olga (szerk.): Ők is boldogan éltek?Stan Lee – Peter David: Fantasztikus életemAnna Brones: LagomErin Morgenstern: Csillagtalan TengerKőhalmi Zoltán: A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfitRandall Munroe: Hogyan…Antoine de Saint-Exupéry: A kis hercegStephanie Garber: Caraval

 

Kiera Cass: A szirén ~296
Szabados Ágnes: Van már időd olvasni? ~180
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok! ~250
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2. ~296
Szederkényi Olga (szerk.): Ők is boldogan éltek? ~168
Stan Lee – Peter David: Fantasztikus életem ~192
Anna Brones: Lagom ~222
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger ~544 >> értékelés <<
Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit ~274 >> értékelés <<
Randall Munroe: Hogyan… ~344
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg ~172
Stephanie Garber: Caraval ~470 >> értékelés <<

>> Összesen tizenkét könyvet olvastam el ebben a hónapban, abból hat volt könyvtári.

Beütött a távoktatás és ez nálunk rengeteg beadandót, házit jelentett és a könyvtár is bezárt. (Pont akkor olvastam a Lagomot, amikor ez történt, azért emlékszem ennyire.)

A kis herceget olvastam újra idén, hat könyv pedig könyvtári volt (A szirén, Élni akarok!, Alias 2., Ők is boldogan éltek?, Fantasztikus életem, Lagom). Nehéz helyzet, mert sok jó olvasmány jutott ebben a hónapban a Csillagtalan tenger, a Hogyan..., a Caraval és A férfi, aki... így nem választanék közülük, ők együtt a hónap olvasmányai.

Három könyvről írtam értékelést, de a Csillagtalan Tenger annyira komplex, hogy azt újra kell olvasnom és nem vagyok biztos abban, hogy jól is fogtam meg a mondanivalóját.

Újraolvasni a Hogyan... és a Csillagtalan Tenger könyveket tervezem.

 

- Április -

Hannah Capin: Halott királynők klubjaMinecraft: Kezdők kézikönyveMinecraft: A harc kézikönyveMinecraft: Vöröskő kézikönyvMinecraft: Az építés kézikönyveMalala Yousafzai: Nincs más út
Varga Bea: A siker tintájaMargaret Stohl: Royce tarolChristelle Dabos: A tél jegyesei

 

Hannah Capin: Halott királynők klubja ~448 >> értékelés <<
Minecraft: Kezdők kézikönyve ~96
Minecraft: A harc kézikönyve ~96
Minecraft: Vöröskő kézikönyv ~96
Minecraft: Az építés kézikönyve ~96
Malala Yousafzai: Nincs más út ~228 >> értékelés <<
Varga Bea: A siker tintája ~280
Margaret Stohl: Royce tarol ~416
Christelle Dabos: A tél jegyesei ~582

>> Összesen kilenc könyvet olvastam el ebben a hónapban, ebből kettő könyvtári volt.

Érződik, hogy a vizsgaidőszak közelgett, mert ilyenkor távoktatásban a házik mellé bejöttek a zh-k, egyéb számonkérések is. Rengeteget tanultam, készültem, már itt is látszik. Viszont! A tavalyi évi rendelés után először rendeltem FairyLoot dobozt és iratkoztam fel hosszabb időszakra, bár ezt akkor még nem tudtam.

A négy MC könyvet olvastam újra kikapcsolódásként, meg mert azt hittem írok majd róluk a blogon, de nem tettem végül. A hónap könyve A siker tintája, amit azóta meg is szereztem (könyvtári volt).

Két könyvről írtam értékelést.

Újraolvasni A siker tintája könyvet tervezem, de szerintem az MC kötetekhez is megjön majd a kedvem később.

 

- Május -

Beth Kempton: Wabi SabiElizabeth Lim: FénytörésekA mitológia nagykönyve

 

Beth Kempton: Wabi Sabi ~280
Elizabeth Lim: Fénytörések ~432 >> értékelés <<
A mitológia nagykönyve ~356

>> Összesen három könyvet olvastam el ebben a hónapban, ebből kettő könyvtári volt.

Ééés beütött a vizsgaidőszak, de ez most nagyon durva volt. Szerintem eddig a legnehezebb, bár lehet csak a művtöri miatt érzem úgy, viszont ekkor indítottam el a Reading Journalomat, amit azóta imádok vezetni.

Egyik sem újraolvasás. A hónap könyve a Wabi Sabi lett, de annyira nem emlékszem már sokra belőle. Könyvtári volt a Wabi Sabi, A mitológia nagykönyve.

Egy könyvről írtam értékelést.

Egyiket sem tervezem újraolvasni.


- Június -

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyveNeil Gaiman: Death – HalálSakura Kinoshita: Alice CsodaországbanStephanie Garber: LegendaryElena Ferrante: Amikor elhagytakMisaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai 1. – ÚtkeresésMisaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – VilágosságMisaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 3. – VégkifejletMisaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 4. – Pletykák a másik oldalrólMindy McGinnis: Egyetlen kortyot semMisaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai – Az éji hajnal prizmája 1.Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai – Az éji hajnal prizmája 2.Beregi Tamás: Pixelhősök


Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve ~384
Neil Gaiman: Death – Halál ~304
Sakura Kinoshita: Alice Csodaországban ~80
Stephanie Garber: Legendary ~480 >> értékelés <<
Elena Ferrante: Amikor elhagytak ~224
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai 1. – Útkeresés ~194
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 2. – Világosság ~182
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 3. – Végkifejlet ~200
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky: Princess Ai 4. – Pletykák a másik oldalról ~180
Mindy McGinnis: Egyetlen kortyot sem ~350
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai – Az éji hajnal prizmája 1. ~190
Misaho Kujiradou – Courtney Love – D. J. Milky – Christine Boylen: Princess Ai – Az éji hajnal prizmája 2. ~176
Beregi Tamás: Pixelhősök ~444 

 

>> Összesen tizenhárom könyvet olvastam el ebben a hónapban. Közöttük egy VCs-s, kettő könyvtári példány volt.

Vége a vizsgaidőszaknak és az addig megszerkesztett Reading journalom most kezdtem el igazán, aminek meglátszik az eredménye. Egyszerűen imádtam / imádom pipálgatni, vezetni és hát muszáj volt annyit olvasnom, hogy normálisan tudjak vele foglalkozni! Egyrészt erre vezetem vissza a második féléves extrán sok olvasást, meg arra, hogy néha nem tudtam aludni, annyi sok feladatot akartam egyszerre fejben megtervezni. Nem iratkoztam le a FairyLootról, mert beteltek a szabad helyek és várólistát indítottak a feliratkozóknak és nagyon durva a várakozási idő még most is.

Hét könyvet olvastam újra (a Princess Ai sorozatokat a kiegésztővel és a Pixelhősöket). A Pixelhősöket először a vizsgaidőszak végén olvastam még 19-ben és 20-ban is szerettem volna folytatni ezt a hagyományt, sikerült is! 

A hónap könyve a Lányok és asszonyok aranykönyve, ami könyvtári volt és szeretném megvenni, annyira tetszett.

Egy könyvről írtam értékelést, de legalább azt szerettem, számomra az a legjobb rész a sorozatból. (A legrosszabb az utolsó, de arról nem fogok írni értékelést mostanában.)

Újraolvasni a Lányok és asszonyok aranykönyvét és a Pixelhősöket tervezem.

 

- Július -

Kerri Maniscalco: Stalking Jack the RipperJ. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köveJ. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok KamrájaJ. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogolyGenki Kawamura: Ha a macskák eltűnnének a világbólShannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?Audrey Niffenegger: HollókisasszonyJ. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz SerlegeDiane Canwell – Jonathan Sutherland: Szellemek – Múlt és jelenKeretbe zárt világ 2Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad sz*rulVictor Gischler: Deadpool-alakulat: ÖlőhangRussell Punter: DraculaPaige McKenzie: Sunshine – MegkísértésRyder Carroll: A Bullet Journal módszerMo Willems: The Pigeon Needs a Bath!J. R. R. Tolkien: Elveszett mesék könyve I.Sarah Andersen: FangsDeborah Feldman: Unortodox


Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper ~336
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve ~286
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája ~320
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly ~400
Genki Kawamura: Ha a macskák eltűnnének a világból ~144 >> értékelés <<
Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken? ~344
Audrey Niffenegger: Hollókisasszony ~80
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege ~674
Diane Canwell – Jonathan Sutherland: Szellemek – Múlt és jelen ~256
Keretbe zárt világ 2 ~224
Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad sz*rul ~240 >> értékelés <<
Victor Gischler: Deadpool-alakulat: Ölőhang ~128
Russell Punter: Dracula ~104
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés ~280 >> értékelés <<
Ryder Carroll: A Bullet Journal módszer ~320
Mo Willems: The Pigeon Needs a Bath! ~40
J. R. R. Tolkien: Elveszett mesék könyve I. ~460 >> értékelés <<
Sarah Andersen: Fangs ~112
Deborah Feldman: Unortodox ~396  

>> Összesen tizenkilenc könyvet olvastam el ebben a hónapban. Ebből egy VCs-s, kettő könyvtári példány volt.

Tovább vezettem a Journalt és ebben a hónapban nem történt semmi különös.

Kilenc könyvet olvastam újra (a Harry Pottereket, A Bullet Journal módszert, a Hogyan ne érezd magad sz*rult,  Hollókisasszonyt és a Keretbe zárt világ 2-t).

A hónap könyve a Fangs, amit nagyon szerettem olvasni.

Négy könyvről írtam értékelést.

Újraolvasni a Harry Pottereket, A Bullet Journal módszert és a Hogyan ne érezd magad sz*rult tervezem.

- Augusztus -

Philippa Gregory: A Sötétség RendjeBudai Lotti: Rizsporos hétköznapokAlan Bennett: A királynő olvasCath Crowley: Szavak kékbenChristopher Moore: Totál szívásPaolo Bacigalupi: A kételygyárMargaret Atwood: Az ehető nőJohanna Basford: Csodák kapujaBella Swift: A láma, aki koszorúslány lettHidasi Judit: ElveszveMegan Abbott: Majd megismerszElsa Whyte: Secrets of the WitchAlan Moore: A teljes WatchmenNem hivatalos Fortnite Battle Royale: Útmutató profiknakStephanie Garber: FinaleBrian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 3.Brian Michael Bendis: Alias

 

Philippa Gregory: A Sötétség Rendje ~276
Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok ~160 >> értékelés <<
Alan Bennett: A királynő olvas ~152
Cath Crowley: Szavak kékben ~272 >> értékelés <<
Christopher Moore: Totál szívás ~222
Paolo Bacigalupi: A kételygyár ~394
Margaret Atwood: Az ehető nő ~464
Johanna Basford: Csodák kapuja ~96
Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett ~150 >> értékelés <<
Hidasi Judit: Elveszve ~336 >> értékelés <<
Megan Abbott: Majd megismersz ~304 >> értékelés <<
Elsa Whyte: Secrets of the Witch ~80
Alan Moore: A teljes Watchmen ~424
Nem hivatalos Fortnite Battle Royale: Útmutató profiknak ~192
Stephanie Garber: Finale ~458
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 3. ~176
Brian Michael Bendis: Alias ~216 


>> Összesen tizenhét könyvet olvastam el ebben a hónapban, ebből 4 volt VCs-s és három könyvtári.

Itt sem történt semmi különleges.

Egy könyvet olvastam újra, a Rizsporos hétköznapokat.

A hónap könyve A láma, aki koszorúslány lett. Túl cuki volt.

Öt könyvről írtam értékelést.

Egyiket sem tervezem újraolvasni.

 

- Szeptember -

Róbert Katalin: Szelídíts meg!Anthony Burgess: GépnarancsAustin Kleon: Steal Like an ArtistGina Billy – Timothy Woods Palma: Murderous NetworkJen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!Josh Malerman: MalorieJane Austen: Büszkeség és balítélet

 

Róbert Katalin: Szelídíts meg! ~270
Anthony Burgess: Gépnarancs ~208 >> értékelés <<
Austin Kleon: Steal Like an Artist ~144
Gina Billy – Timothy Woods Palma: Murderous Network ~160
Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz! ~368
Josh Malerman: Malorie ~360
Jane Austen: Büszkeség és balítélet ~456 


>> Összesen hét könyvet olvastam el ebben a hónapban, abból egy VCs-s és nulla könyvtári volt.

Új félév, a két szakomon új tárgyakkal bővült az órarendem. Semmi extra nem történt, annyi, hogy feliratkozhattam az Illumicrate-re (az októberire). A FairyLoot szállítási problémái miatt más céget is meg szerettem volna nézni.

Két könyvet olvastam újra. A Büszkeség és balítéletet és a Gépnarancsot.

A hónap könyve a Büszkeség és balítélet, amit nem tudok megunni. Plusz! Mellette a Ne érezz, ne kérdezz! és a Malorie is különleges volt, ahogy a Szelídíts meg! is, de valamiért nem fogott meg annyira, pedig annyira fantasztikus problémákkal foglalkozik! Lehet, hogy már nyomás volt rajtam a VCs miatt? Ez a baj a kihívásokkal és ezért nem jelentkezem sokra molyon, de a VCs már hagyomány, szóval nem igazán tudom hanyagolni, meg nem is akarom. Inkább kevésbé kéne komolyan vennem...

Egy könyvről írtam értékelést, a Ne érezz, ne kérdezz!-ről készül éppen.

Újraolvasni a Büszkeség és balítélet és a Malorie könyveket tervezem. 2021 első negyedéves tervei között szerepelnek.


- Október -

Susanna Clarke: PiranesiJ. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix RendjeJ. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér HercegJ. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéiJ. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermekPaulo Coelho: Az alkimistaScott Westerfeld: LeviatánKertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsoltMichael Moncur: Tanuljuk meg a JavaScript (2.0) használatát 24 óra alattHéctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsieHerendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válaszS. A. Chakraborty: Aranybirodalom

 

Susanna Clarke: Piranesi ~224 >> értékelés <<
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje ~752
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg ~624
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi ~624
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek ~312
Paulo Coelho: Az alkimista ~174
Scott Westerfeld: Leviatán ~540
Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt ~48 >> értékelés <<
Michael Moncur: Tanuljuk meg a JavaScript (2.0) használatát 24 óra alatt ~430
Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie ~152
Herendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz ~244
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom ~720 >> értékelés <<


>> Összesen tizenkét könyvet olvastam el ebben a hónapban, ebből kettő Vcs-s és egyik sem könyvtári. Sikeresen teljesítettem a VCs-t idén is (ez a második alkalom).

Nehéz hónap volt. Plusz semmilyen halloweeni előkészület nem történt sajnos, pedig annyira imádom ezt a hónapot és az ünnepet. 

Éljen a fülgyulladás (egyébként nem), meg hogy nem tudtam aludni és a hajnali órák olvasásai! Ebből az volt a jó, hogy a HP annyira bevonzott, hogy elfelejtettem, hogy fáj a fülem. Jó, a fájdalomcsillapítók sem dísznek voltak többnyire. A legrosszabb az volt, hogy nem hallottam, ez jobban megviselt, mint az alváshiány.

Három könyvet olvastam újra, a Harry Pottereket, kivéve a nyolcadik részt, mert azt most kaptam elő először. Nem tetszett, csak Scorpius karaktere, a dráma egy-két jelenete meg annyira amatőr, hogy fájt látnom rajta Rowling nevét.

A hónap könyve(i) a Piranesi, az Aranybirodalom és a 20 önismereti... lett(ek). Nem tudok köztük választani. Ha az Aranybirodalom lenne, kissé elfogultan ítélnék, mert imádom azt a sorozatot (és bögrém is van a szereplőkkel végre!)

Három könyvről írtam értékelést.

Újraolvasni a Piranesi, a HP sorozat, a Dévábád-trilógia és a 20 önismereti... köteteket tervezem.


- November -

Emily Carroll: Through the WoodsRick Remender: Orgyilkos osztály 3. – KígyóveremMindent az emberi agyrólKertész Edina: Lajhár, a sztárHarry Potter – A mágia történeteTricia Levenseller: The Shadows Between UsMimi O'Connor: A végzet ereklyéi: Csontváros – Hivatalos illusztrált filmkönyvMax Porter: A bánat egy tollas állatNoelle Stevenson: NimonaLégrádi Gergely: Nélkülem – NélküledFodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nőYuya Aoi: Csillagsivatag – A Talshas éjjeleChristine Lynn Herman: Az elemésztő homályToui Hasumi: Bukottak holdjaAgatha Christie: Az utolsó szeánsz

 

Emily Carroll: Through the Woods ~208
Rick Remender: Orgyilkos osztály 3. – Kígyóverem ~116
Mindent az emberi agyról ~224
Kertész Edina: Lajhár, a sztár ~144 >> értékelés <<
Harry Potter – A mágia története ~256
Tricia Levenseller: The Shadows Between Us ~352
Mimi O'Connor: A végzet ereklyéi: Csontváros – Hivatalos illusztrált filmkönyv ~128
Max Porter: A bánat egy tollas állat ~136
Noelle Stevenson: Nimona ~272
Légrádi Gergely: Nélkülem – Nélküled ~340 >> értékelés <<
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő ~208
Yuya Aoi: Csillagsivatag – A Talshas éjjele ~192
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály ~384 >> értékelés <<
Toui Hasumi: Bukottak holdja ~208
Agatha Christie: Az utolsó szeánsz ~436


>> Összesen tizenöt könyvet olvastam el ebben a hónapban, ebből három könyvtári volt.

Meghalt egy ismerősöm, akinek a halála mélyen megrázott és nemcsak engem, fogadalmat tettem magamnak, személyeset. 

A hónap végén meghívtak témázásra, ami nagy megtiszteltetés és örömmel vettem részt rajta. Itt írtam egy ódát az emlékezetes könyvekhez és a többiek posztjai is megtalálhatóak benne.

Két könyvet olvastam újra, a Csillagsivatagot és a Bukottak holdját.

A hónap könyve a Through the Woods, ami négy csillagot kapott tőlem, de olyan utóérzete van, hogy muszáj volt megtennem annak. Különleges élmény volt a Lajhár, a sztár, az 50 elszánt magyar nő, Az elemésztő homály és Az utolsó szeánsz (ez főleg azért, mert ha sötétben, zseblámpával olvasok egy szellemidézős jelenetet, a legutolsó furcsa hang, amit hallani akarok, az a csikorgatás  - köszönöm az élményt a teknőseimnek).

Három könyvről írtam értékelést.

Újraolvasni a Through the Woods, a Lajhár, a sztár, az 50 elszánt magyar nő, Az elemésztő homály és Az utolsó szeánsz könyveket tervezem.


- December -

Neil Gaiman: CoralineJenn Lyons: Minden Dolgok NeveBella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenniSarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvaraRachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily 12 napjaJ.D. Barker: Szíve helyén sötétségLily Brooks-Dalton: Az éjféli égboltPhilippa Gregory: Hercegnők kézikönyveSheila Norton: OliverC. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrénySzabó Magda: Daloljanak itt angyalok

 

Neil Gaiman: Coraline ~144
Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve ~780
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni ~160
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara ~512
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily 12 napja ~256
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség ~720 >> értékelés <<
Lily Brooks-Dalton: Az éjféli égbolt ~240 >> értékelés <<
Philippa Gregory: Hercegnők kézikönyve ~248 >> értékelés << (2021-es)
Sheila Norton: Oliver ~252 >> értékelés << (korábbi)
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény ~206
Szabó Magda: Daloljanak itt angyalok ~242

 

>> Összesen tizenegy könyvet olvastam el ebben a hónapban.

Tanultam ezerrel a vizsgákra. Próbáltam valami ünnepiféleséget varázsolni, de a hagyományok megszakadtak és a vásár nélkül nem sikerült. (Egyébként direkt nem írtam eddig a vírusról, de nem is szeretnék. Minek nehezítsük egymás életét vele, még a blogon is? Többnyire ezért nincsen bejegyzés a politikai témákról és eseményekről sem, pedig idén néhány rendeletre, meg politikusra igencsak kinyílt a bicska a zsebemben. Csendes szigetet szeretnék, ahol meditálhatunk együtt azon, hogy a család az család és tökmindegy ki, kit szeret és elmerülhetünk az elfogadás tengerében. Ámen.)

Három könyvet olvastam újra (Oliver, Az oroszlán, a boszorkány..., Coraline).

A hónap könyve Az éjféli égbolt és a Hercegnők kézikönyve.

Két könyvről írtam értékelést még tavaly, 19-ben az Oliverről, 21-ben pedig a Hercegnők kézikönyvéről. A Minden dolgok nevéről készül a posztom.

Újraolvasni Az éjféli égboltot, a Hercegnők kézikönyvét, Coraline-t, a Szíve helyén sötétséget tervezem.

 Így alakult összesen:

Összoldalszám ~41936 

153 könyv

Boldog Új Évet!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés